close
close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

    Nume (obligatoriu)
    E-mail (obligatoriu)
    Telefon (obligatoriu)
    Observații

    Microtunneling

    Microtunneling

    FORAJ ORIZONTAL PRIN IMPINGERE HIDRAULICA ( MICROTUNNELING )

    Tehnologiamicrotunneling este o tehnologiefarasapatura de forare si pozareconducteeaconstand in introducereauneitevi de ghidajurmatade un cap largitortipscut, care foloseste o solutielichidaecologica (namol) pentruinmuierea si excavareasolului.

     

    Aşa cum sugereazăşinumele, microtunneling este o tehnologiefolositapentru a construituneluri de diametre mai mici (200 – 3500 mm). Aceste diametremici ale tunelurilor fac imposibilăexistentaunuioperator si auneimasini de foratcare  actioneaza in subteran. Astfel, masina de foratmicrotunelsau MTBM trebuiesă fie exploatata de la distanţă, operatiune care se efectueaza de catreoperatorul de control al maşinii de la o cameră de control de pesuprafaţasolului.

               Operatorulprimeste date  desprelocaţiamasinii, dispozitivele de orientare si celehidraulicepe computer, prinintermediulunei console. Cele mai multemaşini au, de asemenea, camerevideopentru a da operatorului mai multeinformaţii.

    Introducereaconductei, se executata de catre un utilajhidraulic de impingere a tevilorpozitionat in gaura de plecare si se face concomitentcuforajul si excavareasolului.

                Etapele de realizare a lucrarilor de microtunnelingsunt :

    • executareagropilor de pornire si sosire ;
    • introducereauneitevi de ghidaj (pilot) pentrustabilireainclinatieinecesaretubulaturii (se utilizeazaaparaturacu laser) ;
    • introducerea in groapa de plecare a capului de foraj tip scut si autilajuluihidraulic de impingere ;
    • procedeul de forajproriu-zis consta in avansarea in teren a capului de foraj, care se realizeazaprinforare de inaltapresiune, cujeturi de suspensie (amestececologic de apa si argilasolubila in apa) ;
    • odatacuinaintareacapului de foraj se pozeazateava care este impinsa de utilajulhidraulic ;
    • Materialelerezultate in urmaforajului se depoziteazaintr-ulbazin de decontare de unde se recupereazasuspensia care se refolosesteiarpamantulrezultat se depoziteaza in zone autorizate;
    • Recuperareacapului de foraj se face dingroapa de sosire ;
    Contact Icon
    expand_less
    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.